Personeelstekort

De arbeidsmarkt kent een historische krapte. Steeds meer bedrijven worstelen met een tekort aan personeel. Er is eigenlijk geen sector meer te noemen waar geen personeelstekorten zijn. Het is niet alleen belangrijk om genoeg nieuw personeel aan te trekken, maar juist ook om huidig personeel vast te houden. Want ook dat is voor veel werkgevers momenteel een grotere opgave dan voorheen.

Onze adviseurs helpen je graag om een oplossing te vinden voor het personeelstekort in jouw organisatie.

Oplossingen personeelstekort

Om als werkgever grip te krijgen op deze krappe arbeidsmarkt is er enige creativiteit en flexibiliteit nodig. Soms moeten er noodgedwongen concessies gedaan worden. Dat betekent dat je verder moet kijken dan die ene alleskunner met veel werkervaring. Of nog kritischer moeten kijken wat er in de organisatie anders zou kunnen om medewerkers te blijven binden. Want wellicht is er veel meer mogelijk dan op voorhand gedacht.

Een tevreden werknemer is de beste ambassadeur voor je bedrijf
Ook vragen oplossingen vaak behoorlijk wat medewerking of aanpassing van zittend personeel, zoals het begeleiden of opleiden van nieuwe collega’s, leren omgaan met technologie en het volgen van scholing. Het succesvol doorvoeren van de oplossingen kan dus niet zonder het personeel te betrekken: wat is voor hen belangrijk en welke verbeteringen zien zij?

Nieuw en bijzonder talent
Met een bredere blik op scholing en het verder kijken dan alleen het cv vind je nieuw en bijzonder talent. Binnen of buiten je organisatie. Door te schuiven in taken, aanpakken van belasting of de inzet van technologische toepassingen kan het werk misschien toch worden gedaan.

Drie algemene tips
Wat voor iedere werkgever met personeelstekorten interessant kan zijn:

  • Referral recruitment
  • Functie-eisen aanpassen
  • Slimme vacatureteksten

Helpt dit niet of onvoldoende?
Kijk dan of je nieuw talent kunt aanboren, het werk anders kan organiseren of meer focus kan leggen op het binden en boeien van personeel. Er zijn meer oplossingen dan je denkt:

Personeelstekorten aanpakken, 34 oplossingen voor werkgevers
Organisaties toekomstbestendig door generatiemanagement

Advies en ondersteuning

De meeste oplossingen vragen wel een investering in tijd, geld en creativiteit. Soms is daar ondersteuning bij nodig. Het WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen kan daarbij faciliteren, maar ook gemeenten of het Leerwerkloket waarin UWV en gemeenten samenwerken met onderwijs en sociale partners in de regio. Brancheorganisaties en opleidingsfondsen kunnen eveneens adviseren én hebben vaak ook subsidiemogelijkheden.

Door samen te werken met WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen kies je voor slimme personeelsoplossingen. Wij hebben een divers bestand van werkzoekenden met een onontdekt talent.

Met onze werving en matching, inclusieve arbeidsanalyse en leerwerktrajecten creëren we samen een plek voor onze kandidaten in jouw organisatie. En we helpen je op weg met advies, financiële voordelen en regelingen. Zo lossen we samen jouw personeelstekort op.

Wet- en regelgeving

Onze adviseurs ondersteunen je bij de soms complexe wet- en regelgeving rondom personeel. Denk aan advies over een arbeidscontract, werkvergunning, ontslag, ziekte, zwangerschap of een medewerker met een uitkering.

Schakel een adviseur in

Veel oplossingen voor personeelskrapte vragen om tijd, geld, creativiteit en een goede communicatie met jouw personeel. Wij adviseren en ondersteunen je graag. Onze dienstverlening is kosteloos.