Talent in de Energie

Monteurs installatietechniek zijn schaars. Voor werkgevers die nieuw talent aan hun bedrijf willen binden, bieden wij het leerwerktraject Talent in de Energie. Werkgevers stellen een leerbaan beschikbaar voor zij-instromers die de overstap willen maken naar de functie van monteur installatietechniek. Belangrijkstelling? Het is mogelijk om het traject in maatwerkvorm aan te bieden en in te vullen. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Leerwerktraject Talent in de Energie

In het leerwerktraject Talent in de Energie start de kandidaat middels een bbl-leerbaan in het bedrijf. De kandidaat wordt in deze periode door een externe opleider opgeleid tot ‘Monteur werktuigkundige installaties mbo niveau 2’. Vanzelfsprekend is er tijdens het leerwerktraject begeleiding.

In het voorschakeltraject leert de kandidaat, door IW-trainingen, de belangrijkste basisvaardigheden voor de start binnen het bedrijf. Via keuzedelen, bijvoorbeeld richting elektro- of koeltechniek, en aanvullend praktijkonderwijs is verbreding en vraaggerichte scholing mogelijk. Alles is zoveel mogelijk gericht op de werkzaamheden die de kandidaat uitvoert in de praktijk.

De opleidingskosten worden, afhankelijk van de situatie van de zij-instromer, vergoed door UWV of WerkBedrijf Rijk van Nijmegen. Bij goede afronding van het leerwerktraject ontvangt de kandidaat het diploma ‘Monteur werktuigkundige installaties mbo niveau 2’. En heeft de branche er een gekwalificeerd vakgenoot bij.

Meer informatie

Bij belangstelling om deel te nemen, of een plek te bieden is het altijd mogelijk te overleggen en trajecten in maatwerkvorm aan te bieden en in te vullen. Neem daarvoor contact op met:

Mariska de Wit
mariska.dewit@uwv.nl
06-15947572

Het leerwerktraject Talent in de Energie is een initiatief van: De Technische (ROC Nijmegen en IW), WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, UWV, WerkgeversServicepunt en Leerwerkloket Rijk van Nijmegen.