Sociale Software Straat

Het tekort aan IT-personeel blijft oplopen, ook in onze regio. Vraag en aanbod liggen mijlenver uit elkaar. Met het project Sociale Software Straat slaan UWV, gemeenten en stichting BEE-Ideas de handen in elkaar om dit probleem te tackelen. 

Sociale Software Straat

Stichting BEE-Ideas helpt bedrijven in hun zoektocht naar nieuw IT-talent door uitkeringsgerechtigden klaar te stomen tot IT-professional. “Als je blijft zoeken in die bestaande, kleine vijver ga je ze niet vinden”, aldus Benjamin Truijen van BEE-Ideas. De stichting kijkt daarom actief in de pool met uitkeringsgerechtigden. Van mensen met een WW-uitkering tot een Participatiewet- of  bijstandsuitkering. “We zoeken naar mensen die talent hebben, cognitief sterk zijn en vooruit willen, maar om wat voor reden dan ook achterop zijn geraakt. Zij gaan dan relevante werkervaring opbouwen in de Sociale Software Straat van het betreffende bedrijf.”

Meewerkers

De kandidaten krijgen de kans om zich via een leerwerktraject om te laten scholen en zo de ICT-wereld in te rollen. Truijen: “Ze vormen teams van 3 tot 5 personen, die worden begeleid door een ervaren IT’er die functioneert als meewerkend voorman. Met z’n allen gaan ze voor een half jaar bij een bedrijf aan de slag. Zo leren ze elkaar en het bedrijf goed kennen en nog belangrijker: ze ontwikkelen zich. Het levert bedrijven een team enthousiaste leergierige ‘meewerkers’ en bij voorkeur uiteindelijk zelfs een aantal serieuze kandidaten voor de openstaande vacatures.”

Van eenvoudig tot complex

Bedrijven leggen verschillende soorten IT-werk neer binnen het initiatief. Het niveau verschilt van relatief eenvoudig werk tot complexe opdrachten. Enkele voorbeelden:

• Wekelijks de uitrol van nieuwe software testen
• Automatiseringsvraagstukken en geautomatiseerd testen
• Verbetering en toevoeging van functionaliteiten aan bestaande software
• Gebruikerstesten opzetten en uitvoeren

Meer informatie

Heb je interesse in dit traject en wil je de mogelijkheden bespreken?
Neem contact op met:

Bob Overkamp
bob.overkamp@uwv.nl
06-29643377