Dienstverlening

WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen is aanspreekpunt en strategische partner voor vragen en dienstverlening op het gebied van personeel en arbeidsmarkt. Dit doen wij in samenwerking met onze regionale arbeidsmarktpartners. We werken graag met werkgevers die open staan voor andere oplossingen. We geven werkgevers advies en ondersteuning op maat.

Personeel en arbeidsmarkt

Werkgevers kunnen bij ons terecht voor actuele arbeidsmarktinformatie en passend advies bij personeelstekorten.  Je kan bij ons terecht voor informatie en advies over het vinden en behouden van medewerkers, het anders organiseren van werkzaamheden en de inzet van specialistische expertise en instrumenten. Ook bieden we ondersteuning bij het begeleiden van werknemers van werk naar werk.

Inclusief werkgeverschap

Daarnaast adviseren en ondersteunen we rondom inclusief werkgeverschap, bijvoorbeeld in de vorm van een inclusieve arbeidsanalyse. Deze methode gaat net een stapje verder dan functiecreatie.

Werving & matching

We werven en matchen werkzoekenden met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt en organiseren ontmoetingen tussen vraag en aanbod, zoals speeddates, inloop- en informatiemiddagen en talent events. Ook werven we deelnemers voor diverse regionale leerwerktrajecten en adviseren we vanuit ons ambassadeurschap over de mogelijkheden van open hiring.

Opleiden & omscholen

We zijn goed op de hoogte van scholingsmogelijkheden voor jouw huidige of toekomstige personeel inclusief regelingen voor kandidaten en hebben ruime ervaring met het opzetten van leerwerktrajecten in samenwerking met regionale arbeidsmarktpartners.

Voordelen

We adviseren over de financiële voordelen en regelingen voor werkgevers bij het aannemen van onze kandidaten, zoals proefplaatsingen en compensatieregelingen.

Wet- en regelgeving

We hebben kennis over het sociale domein, kunnen meedenken bij faillissementen en advies geven bij mobiliteitsvraagstukken.

Regionaal en landelijk

WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen is een van de 35 WerkgeversServicepunten in Nederland. Onze dienstverlening is kosteloos voor werkgevers in de regio Rijk van Nijmegen. Dit zijn de gemeenten Nijmegen, Wijchen, Druten, Beuningen, Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar.

Schakel een adviseur in

Naast economische ook sociale doelen bereiken? Ontdekken hoe je hier invulling aan kunt geven? Wij adviseren graag én ondersteunen je bij de uitvoering.