Werving Hornbach Nijmegen

Zomer 2023 opende Hornbach haar deuren in Nijmegen. Een bedrijf met een geheel eigen stijl en aanpak, ook als werkgever. Door al in een vroeg stadium met de werving en inwerkperiode te starten, heeft de net geopende vestiging in Nijmegen nu al een professioneel en betrokken team medewerkers. 

Werving en selectie

Al in het najaar 2022 werd gestart met de werving via diverse kanalen. Samen met WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland ondersteunden de adviseurs van WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen bij de doorlopende werving en selectie voor Hornbach. We organiseerden voor Hornbach speciale banenmarkten op locaties in Nijmegen en Arnhem en attendeerden onze klanten op baankansen via kanalen van UWV en WerkBedrijf Rijk van Nijmegen. Al snel nam Hornbach de eerste kandidaten in dienst.

Slimme inwerkperiode

De net aangenomen medewerkers werden alvast ingewerkt op andere vestigingen van Hornbach. Deze inwerkperiode was goed georganiseerd op de locatie en via online training. Ook hielpen de ‘nieuwelingen’ bij de opbouw en inrichting van de kersverse vestiging in Nijmegen. Zij lieten bij het inrichten van de winkel veel producten van de eigen afdeling door de handen laten gaan. Hierdoor nam de productkennis, betrokkenheid en het teamgevoel van de medewerkers sterk toe. Dit onder deskundige leiding van de betrokken managers en leidinggevenden bij Hornbach.

Resultaat

Door deze professionele inwerkperiode stond er al vanaf de opening van de vestiging Hornbach Nijmegen een professioneel, betrokken en trots team medewerkers. Een mooi staaltje leren en werken op de werkvloer met een uitstekende samenwerking tussen verschillende partijen. Tot nu toe zijn er al 40 werkzoekenden uit onze regio gestart als medewerker bij Hornbach. Dit is maar liefst 25% van het totale personeelsbestand op de vestiging in Nijmegen. Van de 40 werkzoekenden die zijn aangenomen is een groot deel 50+.