Wet- en regelgeving

Heb je hulp nodig bij de soms complexe wet- en regelgeving rondom personeel? WerkgeversServicepunt is jouw persoonlijk aanspreekpunt en biedt direct toegang tot de dienstverlening van UWV.

Medewerker met een uitkering

Neem je of heb je een medewerker in dienst met een uitkering? Dan heb je recht op voordelen en vergoedingen voor jou en je werknemer. Denk aan financiële voordelen of regelingen zoals een proefplaatsing, het LIV of de LKV. Er is veel mogelijk, ook als het gaat om ondersteuning op de werkvloer door een jobcoach.

Bekijk alle voordelen en regelingen

Contract en ontslag

Wil je meer weten over een arbeidsovereenkomst, loon, vakantiegeld en regels voor bijvoorbeeld werktijden en verlof? Op Werk.nl vind je veel informatie. Wil je ontslag aanvragen voor jouw werknemer, bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie of arbeidsconflict? En wil je weten welke stappen je moet zetten? Wij helpen je graag verder en kunnen je desgewenst in contact brengen met de afdeling Arbeidsjuridisch zaken van UWV.

Meer over contract en ontslag

Ziektewet

Is jouw werknemer ziek? Het hangt van de situatie af wat je moet doen. Op de website van UWV vind je een handige checklist en informatie over de Ziektewet. We kunnen ons voorstellen dat je daarna nog vragen hebt, of ondersteuning zoekt. Onze adviseurs staan voor je klaar. Wij kunnen je desgewenst  in contact brengen met de afdeling Sociaal Medische Zaken van UWV.

Mijn werknemer is ziek checklist
Meer over de Ziektewet

Werkvergunning

Neem je werknemer van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland aan, dan moet je meestal een werkvergunning aanvragen. Voor een aantal groepen hoef je juist geen werkvergunning aan te vragen. Vraag ons om advies.

Werkvergunning aanvragen

Richtlijn Tijdelijke Bescherming

Vanaf 1 april 2022 mogen vluchtelingen betaald werken als ze vallen onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming van de Europese Unie. Voor vluchtelingen uit Oekraïne geldt een vrijstelling van de reguliere werkvergunning. Ben je van plan een vluchteling uit Oekraïne aan te nemen? In de flyer lees je waar je op moet letten, zoals het doen van een melding bij UWV, de arbeidsovereenkomst en bijzonderheden rondom vrijwilligerswerk.

Werk aanbieden aan vluchtelingen uit Oekraïne (flyer)

 

Schakel een adviseur in

Wis je dat er voor nieuwe medewerkers die uit een uitkeringssituatie komen financiële voordelen of regelingen kunnen bestaan? Wil je advies over een arbeidscontract, ontslag of tewerkstellingsvergunning van jouw medewerker? Of heb je andere vragen over wetten en regels? Ik help je graag op weg.