Wet- en regelgeving

Wilt u advies over een arbeidscontract, ontslag, ziekte of zwangerschap van uw medewerker? Hulp nodig bij de soms complexe wet- en regelgeving rondom personeel? Werknemers uit het buitenland in dienst nemen? WerkgeversServicepunt Nijmegen is uw persoonlijk aanspreekpunt en biedt direct toegang tot de dienstverlening van UWV.

Financiële regelingen coronacrisis

Het kabinet neemt maatregelen om de werkgelegenheid te behouden. Op de website van de Rijksoverheid over het coronavirus vindt u het ‘Noodpakket voor banen en economie’ en antwoorden op veelgestelde vragen. Uiteraard kunt u ook uw regionale WerkgeversServicepunt inschakelen; wij staan u graag terzijde met advies en ondersteuning. Neem contact op.

Medewerker met een uitkering

Neemt of heeft u een medewerker in dienst met een uitkering? Dan heeft u recht op voordelen en vergoedingen voor u en uw werknemer. Denk aan subsidies of regelingen zoals een proefplaatsing, het LIV of de No-Riskpolis. Er is veel mogelijk, ook als het gaat om ondersteuning op de werkvloer door een jobcoach. Vraag WerkgeversServicepunt om advies.

Contract en ontslag

Wilt u meer weten over een arbeidsovereenkomst, loon, vakantiegeld en regels voor bijvoorbeeld werktijden en verlof? Op www.werk.nl/werkgevers vindt u veel informatie. Wilt u ontslag aanvragen voor uw werknemer, bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie of arbeidsconflict? En wilt u weten welke stappen u moet ondernemen? Wij helpen u graag verder en kunnen u desgewenst in contact brengen met Arbeidsjuridisch zaken van UWV.

Ziektewet

Is uw werknemer ziek? Het hangt van de situatie af wat u moet doen. Op de website van UWV vindt u een handige checklist en informatie over de Ziektewet. We kunnen ons voorstellen dat u daarna nog vragen heeft of ondersteuning zoekt. Onze adviseurs staan voor u klaar. Wij kunnen u desgewenst ook in contact brengen met Sociaal Medische Zaken van UWV.

Tewerkstellingsvergunning

Neemt u een werknemer van buiten de EER of Zwitserland aan, dan moet u vaak een werkvergunning aanvragen. Voor een aantal groepen hoeft u geen werkvergunning aan te vragen. Vraag WerkgeversServicepunt Nijmegen om advies.

Schakel een adviseur in

Wist u dat er voor nieuwe medewerkers die uit een uitkeringssituatie komen financiële voordelen of regelingen kunnen bestaan? Wilt u advies over een arbeidscontract, ontslag of tewerkstellingsvergunning van uw medewerker? Of heeft u andere vragen over wetten en regels? Ik help u graag op weg.