Harrie Helpt-training

Goede begeleiding op de werkvloer is voor alle werknemers belangrijk. Dat geldt zeker voor mensen met een arbeidsbeperking en voor mensen die al wat langer uit het arbeidsproces zijn. Tijdens de tweedaagse Harrie Helpt Training krijg je de handvatten om deze werknemers te begeleiden. Omdat het voor iedereen belangrijk is dat het werkt op de werkvloer hebben we een mooi aanbod voor onze opdrachtgevers. Via het WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen kan je (eventueel samen met een collega) kosteloos de Harrie Helpt-training volgen.

Harrie Helpt-training

Tijdens de tweedaagse training Harrie Helpt-training krijgen jouw medewerkers handvatten om een collega met extra ondersteuningsbehoefte te begeleiden. Met informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools om hen te helpen bij de begeleiding. Daarnaast is er in de training ook veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen.

Stel, in jouw bedrijf start binnenkort een nieuwe medewerker die aan het werkzame leven en de arbeidsvloer moet wennen. Een beetje extra begeleiding komt dan als geroepen. Een collega die een Harrie-training heeft gevolgd kan die ondersteuning bieden.”

Pak deze kans

Via WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen of partner WerkBedrijf Rijk van Nijmegen kunnen 1 of 2 mensen uit jouw bedrijf kosteloos de Harrie Helpt-training volgen. Let op: dit aanbod geldt alleen voor werkgevers uit de regio Rijk van Nijmegen.

De data zijn als volgt:

 • Training 4: op 17 september en 15 oktober
 • Training 5: op 14 november en 12 december

Werkgevers uit de regio Rijk van Nijmegen kunnen zich aanmelden bij Mariska de Wit, 06 – 15 947 572 of mariska.dewit@uwv.nl.

Bij aanmelding graag doorgeven de bedrijfsnaam, naam en functie van de cursist(en), (werk)telefoonnummer en e-mailadres.

Praktische informatie

 • Elke trainingsdag begint om 10.00 uur en eindigt om circa 16.30 uur.
 • De trainingen vinden plaats aan de Nieuwe Dukenburgsweg 21a in Nijmegen.
 • In een groep kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen.
 • Er is gratis parkeergelegenheid bij het pand.
 • Voor een (eenvoudige) lunch wordt gezorgd. Koffie en thee zijn de hele dag beschikbaar.
 • Enkele dagen voor de eerste trainingsdag ontvangen de deelnemers een korte vragenlijst ter voorbereiding.
 • Tussen de eerste en tweede trainingsdag wordt een huiswerkopdracht meegegeven.
 • Bij niet verschijnen zonder bericht rekenen we € 350,- trainingskosten per persoon.
 • De uitvoering van de Harrie Helpt-training is in handen van twee trainers van CNV-Jongeren.
 • Meer informatie over de training staat op www.ikbenharrie.nl.

Wie is toch die Harrie?

De Harrie Helpt-training wordt in onze regio al enkele jaren met groot enthousiasme gegeven door CNV Jongeren. En, met goede resultaten. Uit onderzoek van CNV Jongeren en Vilans blijkt dat de kans op succesvol participeren op de werkvloer flink wordt verhoogd wanneer de werknemer wordt ondersteund door een Harrie.

Harrie is de personificatie van de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een extra ondersteuningsbehoefte. Harrie is Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. Echt een H.A.R.R.I.E. dus.