Proefplaatsing

Twijfelt u of een kandidaat geschikt is voor de openstaande functie in uw organisatie? Met een proefplaatsing kunt u beoordelen of een kandidaat past bij de werkzaamheden die u voor ogen heeft. En andersom natuurlijk.

Hoe werkt een proefplaatsing?

Met een proefplaatsing kan een medewerker twee maanden aan de slag in uw bedrijf met behoud van zijn uitkering. U heeft de intentie de medewerker daarna een contract voor minimaal 6 maanden aan te bieden. U sluit voor de afgesproken periode een aansprakelijkheidsverzekering af voor de kandidaat en betaalt in de proefperiode geen salariskosten.

De samenwerking met WerkgeversServicepunt Nijmegen heeft veel goede kandidaten opgeleverd. Met name via proefplaatsingen die uiteindelijk ook tot vaste contracten hebben geleid. – Ruben Peijnenburg, People & Culture Manager Primark Nijmegen

Welke kandidaten komen in aanmerking?

Een proefplaatsing is bedoeld voor werknemers met een WAO-uitkering, WIA-uitkering, WAZ-uitkering, Wajong-uitkering, Ziektewet-uitkering en WW-uitkering. Voor een proefplaatsing heeft u toestemming van UWV nodig. Het WSP Nijmegen ondersteunt u bij de werving en selectie van een geschikte kandidaat en de aanvraag proefplaatsing.

Hoelang duurt een proefplaatsing?

De proefplaatsing is twee maanden, dit is net zo lang als de maximale proeftijd aan het begin van een dienstverband. Vaak is dit genoeg om te bekijken of de werknemer geschikt is. Na een proefplaatsing mag u van UWV geen proeftijd meer afspreken met de werknemer.

Na de proefplaatsing

Vindt u na de proefplaatsing dat de baan en de kandidaat echt bij elkaar passen? Dan biedt u een dienstverband van minimaal een half jaar aan voor tenminste het aantal uren dat de kandidaat voor u werkte. U heeft dan gelijk een ingewerkte nieuwe medewerker. Startklaar.

Handig om te weten

  • Heeft de kandidaat een arbeidsbeperking? Dan kan de loonwaarde tijdens de proefplaatsing worden bepaald.
  • Denkt u dat een proefplaatsing van 2 maanden te kort is? Overleg met WSP Nijmegen over de mogelijkheden.
  • Pas op met proefplaatsing chauffeurs goederenvervoer

Wilt u meer informatie over een proefplaatsing?

Ontvang kosteloos 1 op 1 advies

Heeft u een vacature en een al dan niet geschikte kandidaat? Wilt u weten of een proefplaatsing mogelijk is of passend in uw bedrijf? Meer weten over andere subsidies en regelingen? WerkgeversServicepunt Nijmegen geeft u graag advies op maat! – Anne Pet, adviseur