Jobcoach

Neemt u een werknemer in dienst met een langdurige ziekte of handicap? En heeft uw medewerker begeleiding nodig voor de uitvoering van zijn werk? Dan kunt u hiervoor subsidie voor een interne jobcoach aanvragen. Een andere optie is een externe jobcoach. Informatie of advies nodig? Neem contact op met WerkgeversServicepunt Nijmegen.

Waarom jobcoaching?

Een jobcoach begeleidt op de werkvloer uw werknemer met een langdurige ziekte of handicap. Doel is de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van uw medewerker te bevorderen. Daardoor zal uw werknemer zijn werkzaamheden steeds zelfstandiger kunnen uitvoeren.

Interne jobcoach

Wist u dat de interne jobcoach niet gecertificeerd hoeft te zijn? Het kan ook een collega op de werkvloer zijn die hier een speciale training voor volgde. Als werkgever zorgt u voor een persoonlijk trainings- of inwerkprogramma. Ook regelt u de begeleiding op de werkvloer. De jobcoach is vervolgens de schakel tussen u en de werknemer.

De subsidie voor een interne jobcoach vraagt u eerst voor 1 jaar aan. Na dit jaar kunt u maximaal 2 keer opnieuw subsidie voor een 1 jaar krijgen.

Goed te weten

  • U kunt deze subsidie voor interne jobcoach alleen aanvragen als uw werknemer hiermee instemt;
  • U krijgt deze subsidie als een voorschot, geef wijzigingen dus tijdig aan UWV door;
  • De subsidie duurt nooit langer dan het dienstverband van uw werknemer.

Externe jobcoach

Een andere optie? Uw werknemer kan zelf een externe jobcoach aanvragen. Er is subsidie mogelijk als de externe jobcoach voor een goedgekeurde jobcoachorganisatie werkt. UWV beoordeelt het werk van deze jobcoach. Uw werknemer vraagt vergoeding aan samen met de jobcoach die hem of haar begeleidt.

Wilt u meer informatie over jobcoaching?

Ontvang kosteloos 1 op 1 advies

Een jobcoach zorgt voor kennis en begrip bij collega’s. Jobcoaching is maatwerk. Zoekt u ondersteuning op de werkvloer in de vorm van een interne of externe jobcoach? Wilt u weten wat een jobcoach voor uw bedrijf kan betekenen? Ik ga graag met u in gesprek! – Mariska de Wit, adviseur