Steunmaatregelen coronacrisis

De overheid biedt meerdere (financiële) regelingen aan om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Op de website van de Rijksoverheid vindt u algemene informatie voor ondernemers, werkgevers en werknemers.  Voor sommige hulp kunt u rechtstreeks terecht bij uw gemeente of UWV. Uw bedrijf in nood? Vraag WerkgeversServicepunt om advies en ondersteuning.

Steunmaatregelen in coronatijd

In uw gemeente
Er komt veel hulp voor ondernemers vanuit het Rijk. Voor sommige hulp kunt u terecht bij uw gemeente:

Gemeente Nijmegen
Gemeente Beuningen
Gemeente Heumen
Gemeente Wijchen
Gemeente Berg en Dal
Gemeente Druten
Gemeente Mook en Middelaar

Steun- en herstelpakket Rijksoverheid
Bekijk hier het steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en investeringsmaatregelen.

NOW-regeling
Op de website van UWV vindt u alle informatie over de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Met de tegemoetkoming NOW kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen en in dienst houden. Zo blijven zo veel mogelijk banen behouden.

Let op

Er zijn helaas bedrijven die zich presenteren als overheidsinstantie, en die aanbieden om tegen betaling uw aanvraag te regelen. Aanvragen bij bijvoorbeeld RVO, UWV en uw gemeente kunt u gewoon zelf doen. Aanvragen kosten geen geld. Vraag bij twijfel om advies.