Ondersteun een collega met een arbeidsbeperking (tweedaagse training)

De succesvolle ‘Harrie Helpt training’ keert terug in Nijmegen! Dit keer op 1 & 29 september en 13 oktober & 10 november 2020. In deze tweedaagse training worden de deelnemers opgeleid tot de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking. Bent u werkgever in de regio Rijk van Nijmegen en gaat u in uw bedrijf werken met kandidaten uit de Banenafspraak? Dan is deze training voor u bedoeld.

Ondersteun een collega met een arbeidsbeperking

Wanneer een werknemer met een arbeidsbeperking goed wordt ondersteund door een naaste collega, wordt de kans om succesvol te participeren op de werkvloer aanzienlijk verhoogd. Om deze reden bieden WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en UWV WerkgeversServicepunt kosteloos de tweedaagse ‘Harrie Helpt training’ aan. In deze training worden de deelnemers opgeleid tot de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking. De training is ontwikkeld voor mensen die als ‘Harrie’ zullen gaan functioneren of die dit al doen.

Het doel van de training is het ondersteunen van werkgevers om tot een succesvolle, duurzame plaatsing van mensen die vanuit een kwetsbare arbeidsmarktpositie komen.

Wie is ‘Harrie’?

‘Harrie’ is de ideale collega-werknemer van iemand met een arbeidsbeperking die de directe begeleiding biedt op de werkvloer. Harrie ziet zijn collega met een arbeidsbeperking het meest en is een expert op het gebied van de werkinhoud. Harrie is er voor de dagelijkse werkbegeleiding: hij is dus geen hulpverlener of jobcoach!

‘Harrie’ is de collega die: Hulpvaardig; Alert; Realistisch; Rustig; Instruerend en Eerlijk is.

Harrie Helpt training

In deze training krijgt u informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools om u te helpen bij de begeleiding. Daarnaast is er in de training ook veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen. De Harrie Helpt training is voor iedereen toegankelijk die met de doelgroep Banenafspraak aan de slag gaat of al is. Voorkennis is niet noodzakelijk. De training is zo ingericht dat iedereen, ongeacht opleidingsniveau, kan deelnemen. De training is praktisch ingericht en daarom direct in de praktijk toe te passen.

De volgende onderwerpen komen in de training aan bod:

  • Wat zijn de competenties van Harrie en hoe zet je die in de praktijk in
  • Praktische hulpmiddelen om de begeleiding op de werkvloer vorm te geven
  • Inzicht in de doelgroep arbeidsbeperkten
  • Intervisie en behandelen van praktijkvoorbeelden
  • Gesprekstechnieken
  • Huiswerkopdrachten

Aanmelden

Heeft u behoefte aan deskundigheidsbevordering? Wilt u graag ervaringen uitwisselen met gelijkgestemden? Meld u dan aan voor de Harrie Helpt training in Nijmegen bij Mariska de Wit: mariska.dewit@uwv.nl, 06 15 947 572. Vragen vooraf? Stel ze gerust!

 

Deelname aan de Harrie Helpt training wordt door UWV WerkgeversServicepunt en WerkBedrijf Rijk van Nijmegen gratis aangeboden aan werkgevers in de regio Rijk van Nijmegen die gaan werken met kandidaten uit de Banenafspraak.