Directe bemiddeling na Roadshow

Kandidaten van WerkBedrijf en UWV Rijk van Nijmegen maakten op een bijzondere manier kennis met de logistieke sector tijdens de Logistieke Roadshow van het LEC. Mariska de Wit, adviseur WerkgeversServicepunt van UWV: “Via het LEC staan we al langere tijd in verbinding met de aangesloten werkgevers in de logistiek. Nu is er via deze Roadshow ook de connectie gemaakt om directe bemiddeling van kandidaten tot stand te laten komen en een vervolg te geven. Ook in 2021 vindt er weer een roadshow plaats op 14 en 26 september.

Imago sector

“Er zijn veel baankansen in de logistieke sector, denk aan functies als lader/losser, heftruckchauffeur, vrachtwagenchauffeur en buschauffeur”, vertelt collega Stefan Giesbers. “Maar de sector heeft niet bij iedereen een goed imago. Dit, terwijl er veel veranderd is en de logistiek constant vernieuwt. Tijdens de Roadshow in 2020 werd dat beeld bijgesteld. Mooi dus dat werkzoekenden, ingeschreven bij UWV en WerkBedrijf, konden deelnemen aan dit originele event, uiteraard ‘coronaproof’. Kandidaten die goed presteerden tijdens de opdrachten hebben nu echt een streepje voor!”

Inzicht in vaardigheden kandidaten

Mariska benadrukt: “Door het simuleren van werksituaties – je houdt ‘mini-assessments’ als het ware – kun je snel zien of iemand passend is in jouw organisatie. We zouden graag zien dat meer werkgevers in onze regio hun deuren gastvrij openstellen. Voor werkzoekenden is een open dag drempelverlagend in het oriëntatieproces dat zij doorlopen. Als werkgever krijg je beter inzicht in de vaardigheden en competenties van de deelnemers, misschien zijn het je toekomstige werknemers.”

Matchingresultaten

Kon er na de roadshow succesvol gematcht worden? Van de tien deelnemers aan de Roadshow is er inmiddels één definitief aan de slag. Hij verdient nu zijn eigen geld en is niet meer afhankelijk van een uitkering. Een aantal kandidaten zit nog in een selectieproces. Zo is er een kandidaat voorgesteld bij een bij het LEC aangesloten koeriersbedrijf. Een andere deelnemer wordt vanwege zijn bijzondere werkervaring onder de aandacht gebracht tijdens de netwerkbijeenkomst van het LEC. Ook voor de overige deelnemers wordt een werkplek gezocht door UWV en WerkBedrijf, die opnieuw de handen ineenslaan om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verbinden.

Logistieke Roadshow

De Logistieke Roadshow is praktijkonderwijs op locatie, georganiseerd door het Logistiek Expertise Centrum  (LEC) Regio Nijmegen. Het doel is deelnemers op een interactieve en uitdagende manier kennis te laten maken met de logistieke sector.

In vier challenges speelden de kandidaten live games waar logistieke uitdaging voorop stond. Denk aan het oplossen van logistieke puzzels, het zo snel mogelijk passend inladen van dozen in een voertuig, het transporteren van containers van een haven naar het binnenland en het bouwen van een kettingreactie met logistieke attributen.

UWV en WerkBedrijf waren een van de deelnemende partijen in onze regio Rijk van Nijmegen, naast diverse scholen voor middelbaar onderwijs.

Meer weten?

Door kandidaten in uw bedrijf uit te nodigen en mee te laten lopen, geeft u hen de kans om zich te oriënteren op uw takenpakket en kunt u beter bepalen of degene bij uw organisatie, het team en de werkzaamheden past. Wilt u ook uw deuren openstellen voor onze kandidaten? We bespreken graag de mogelijkheden. Neem contact op.