Online Banenmarkt

De Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen biedt een laagdrempelig platform voor werkgevers, werkzoekenden en intermediairs in onze regio. Het informele en online netwerk draagt bij aan het zichtbaar maken en het matchen van vraag en aanbod in onze regio. Elke twee maanden is er een speciaal Online Banenmarkt event, waarbij er actief wordt gepost en kandidaten, bedrijven en vacatures extra in de spotlights staan. Voor veel leden een echte sollicitatie boost!

De aankomende banenmarkten zijn op 2 augustus, 4 oktober en 6 december 2022. Iedereen uit de regio kan gratis lid worden, meekijken of actief meedoen. Kijk op www.banenmarkt-rvn.nl.

Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen

De Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen is een laagdrempelig netwerk van werkgevers, werkzoekenden en intermediairs op LinkedIn. Werkgevers uit de regio delen hun vacatures en oproepen in de besloten Linkedin-groep. Dat kan dagelijks of tijdens het bruisende Online Banenmarkt event.

Niet alleen werkgevers presenteren zich, ook werkzoekenden en ‘baanveranderaars’ laten zich actief zien op het platform. Dit doen ze door hun oproep met cv te delen of een (video)pitch te plaatsen. Eigenlijk een soort open sollicitaties dus, waar je als werkgever goed gebruik van kunt maken. Veel kandidaten springen er op deze manier echt uit!

Sollicitatieboost

Doordat er onderling tips en contacten worden gedeeld, draagt de Online Banenmarkt bij aan een sollicitatie boost door nieuwe inspiratie en kansen. Het helpt de deelnemers om actiever te worden met online netwerken en online profilering. Voor sommige werkzoekenden is het misschien wel de eerste keer dat zij hier ervaring mee opdoen! En voor sommige werkgevers misschien ook …?

Achter de schermen werken consulenten en adviseurs van de initiatiefnemers WerkBedrijf, UWV en WerkgeversServicepunt mee aan het activeren van de werkzoekenden. Ook worden tips gedeeld over een mogelijke matches met werkgevers. De reacties, opgedane contacten en vervolgacties houdt u, op enige uitzonderingen na, gewoon zelf in hand. Heel makkelijk dus.

Uw bedrijf in de spotlights?

Tijdens de Online Banenmarkt worden er informele Meet Ups georganiseerd door regionale werkgevers. Een groep geïnteresseerde werkzoekenden krijgt tijdens deze online meeting informatie over het bedrijf en de openstaande functies. De Meet Ups hebben een informeel, laagdrempelig en informatief karakter en vormen vaak een belangrijke stap voor kandidaten om daadwerkelijk te solliciteren op een openstaande functie. Voor zowel werkzoekenden als werkgevers is dit een win-win situatie op de huidige arbeidsmarkt.

De Online Banenmarkt brengt vacatures en mensen bij elkaar. Werkzoekenden en werkgevers worden door de Online Banenmarkt beter vindbaar. Het zorgt voor een groter netwerk voor beide partijen. Het informele karakter maakt het eerste contact een stuk makkelijker dan een standaard sollicitatieprocedure.

Ook lid worden?

De Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen is een initiatief van WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, UWV en WerkgeversServicepunt Rijk van Nijmegen. De LinkedIn-groep bestaat nu anderhalf jaar en heeft ruim 3.000 leden uit de gemeenten Nijmegen, Wijchen, Druten, Beuningen, Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar. De laatste banenmarkt heeft plaatsgevonden op 6 december 2022. Voor 2023 wordt er nog een plan van aanpak opgesteld, omdat de arbeidsmarkt inmiddels alweer flink veranderd is.

De LinkeIn-groep staat nu nog open voor nieuwe aanmeldingen van werkgevers, werkzoekenden en intermediairs. Meer informatie, nieuws, veelgestelde vragen, contactinformatie en instructievideo’s zijn te vinden op www.banenmarkt-rvn.nl. Direct lid worden van de besloten LinkedIn-groep kan ook.