Veel sociaal ondernemers zien de Participatiewet als een vanzelfsprekende stap naar een inclusieve werkvloer. Het doel van de wet is meer banen voor meer mensen, ook voor mensen met een ziekte of kwetsbare arbeidspositie. De banenafspraak geldt voor bedrijven met 25 werknemers of meer. Met WerkgeversServicepunt ontdekt u hoe werkzoekenden met een arbeidsbeperking uw bedrijf kunnen verrijken.
Geef bijzonder talent een kans
In 2015 is de Participatiewet ingegaan. Het doel van deze wet is meer banen voor meer mensen, ook voor mensen met een ziekte of kwetsbare arbeidspositie. Om dit voor elkaar te krijgen hebben de overheid en het bedrijfsleven beloofd om tot 2026 in totaal 125.000 banen te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Deze banenafspraak geldt voor bedrijven met 25 werknemers of meer.
Het samenbrengen van medewerkers met verschillende vermogens geeft uw organisatie kleur en brengt creativiteit. Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen kunt u bovendien gebruik maken van (financiële) voordelen voor werkgevers.”
Financiële voordelen
Enkele voorbeelden van subsidies en regelingen die u tijd en kosten besparen:
- Met een proefplaatsing kunt u onderzoeken of een baan en kandidaat echt bij elkaar passen.
- Een tijdelijke loonkostensubsidie scheelt kosten in de begeleiding of scholing van nieuwe medewerkers.
- Een jobcoach begeleidt een nieuwe medewerker op de werkvloer. Dit scheelt u tijd en verkleint de kans op uitval.
- De no-riskpolis verzekert personeel met een arbeidsbeperking tegen uitval door ziekte. Zo loopt u minder risico.

Schakel een adviseur in
Bijzondere talenten zorgen voor kleur in uw bedrijf. Deze medewerkers zijn vaak extra gemotiveerd, betrokken én bewezen doorzetters. Graag kijk ik met u naar de mogelijkheden.