Een oudere werknemer succesvol inzetten

Met zijn leergierige en energieke houding viel de 60-jarige Toon op. Na 34 intensieve jaren als fijnbankwerker in de reparatie van gas- en stoomturbineonderdelen stond hij door een reorganisatie op straat. Maar uitgeblust? Hoor maar. Na 8 maanden thuiszitten was hij er helemaal klaar mee. Door bemiddeling en inzet van UWV en het netwerk van WerkgeversServicepunt kon hij met inzet van een proefplaatsing en compensatieregeling aan de slag als constructiebankwerker bij De Boer Machines. 

Voordelen van een oudere werknemer

John Jans-Rat, productieleider bij De Boer: “In eerste instantie stond ik niet positief tegenover oudere kandidaten. Ik was van mening dat ouderen minder flexibel zijn en weinig bereid zich aan te passen.” Het kennismakingsgesprek met de toen 60-jarige Toon bleek echter een schot in de roos. John: “Toon stond open voor nieuwe uitdagingen en wilde verder leren. En bovenal: hij is een fijn, eerlijk en bescheiden mens. Op onze productiematige afdeling werd hij binnen een paar maanden opgeleid en kon hij nog een aantal jaar aan de slag als constructiebankwerker. Kortom, ik zag er meerwaarde in voor ons bedrijf. Na een gesubsidieerde praktijkopleiding lassen zal Toon ook op dat vlak op volle sterkte meedraaien.”

Door de twee maanden proefplaatsing die we regelden via UWV WerkgeversServicepunt plus de compensatieregeling voor oudere werknemers was het ook financieel interessant voor ons om een oudere werknemer aan te nemen.

Geef het een kans

“Het is een vooroordeel dat oudere werknemers niet meer buigzaam zijn, zegt Mayke Tielemans, oud P&O-er bij De Boer Machines. “Ik denk dat werkgevers zich anders moeten opstellen. Kijk eens naar succesvolle voorbeelden uit de ICT.  Een oudere kandidaat kan je ook nog ‘kneden’. Een kennismaking met een kandidaat kost je als werkgever hooguit een uurtje. In een persoonlijk gesprek kan je goed bepalen of iemands waarden overeenkomen met jouw bedrijfscultuur. Dat is vaak belangrijker dan leeftijd. Geef het een kans, vooral als je moeilijk aan personeel komt!