COOKKAMP

Werkzoekenden uit de regio Rijk van Nijmegen worden in COOKKAMP opgeleid tot ‘basiskok’. In de eerste 8 weken van de opleiding oefenen de kandidaten dagelijks in de kookstudie van de KRM Academy. Hier leren de leermeesters hen van alles over het werk in de keuken. Na 12 weken moet de opleiding afgerond zijn. Op 18 oktober gaat waarschijnlijk de eerste COOKKAMP klas van start in Nijmegen.

Belangrijk in een versneld opleidingstraject is het samen vaststellen van de motivatie en passie van de kandidaten binnen het vakgebied. Daarom krijgen alle kandidaten die interesse hebben in het traject een motivatie analyse. Om zo effectief en gericht mogelijk op te leiden, brengt COOKKAMP daarnaast in kaart welke competenties de kandidaten al bezitten. De opleiding probeert een zo een ‘real-life’ mogelijke setting na te streven, waarbij de leerlingen optimaal begeleid worden door ervaren leermeesters. Mocht de leerling nog geen passend werk hebben, dan wordt er een stuk maatwerk geleverd richting een passende werkgever.

Voor deze opleiding is MBO werk- en denkniveau gewenst. We richten ons op werkzoekenden die zeer gemotiveerd zijn en doorzettingsvermogen hebben, want het is een pittig traject. De duur van de opleiding is 12 weken. Deelnemers ontvangen na een geslaagde afronding hun SVH diploma ‘Kok’.

Praktijkervaring

Natuurlijk is er theoretische kennis nodig, maar tijdens deze opleiding ligt de focus vooral op de praktijk. Zo gaan de kandidaten aan de slag met vele soorten groenten, vlees en vis en allerlei specerijen en kruiden. Zij leren kooktechnieken toe te passen, basis ingrediënten te gebruiken en te maken en oefenen daarnaast met het snijden en de bereidingswijze van verschillende producten, bekende en onbekende gerechten. Daarnaast leren zij hoe om te gaan met de hygiëne in de keuken en wat er verder verwacht wordt om goed mee te draaien in een ‘keukenbrigade’.

Contact

Wilt u meer weten over dit opleidingstraject? Neem contact op met Jill van Zuilen, jill.vanzijlen@uwv.nl.