UWV voor uw medewerkers

Wat kan UWV betekenen voor uw medewerkers?

Is uw bedrijf in nood en moet u één of meerdere medewerker(s) ontslaan? Of heeft u in het kader van de NOW-regeling een inspanningsplicht* voor uw medewerker(s)? Wij hebben voor u op een rijtje gezet wat UWV in deze situaties kan betekenen voor uw medewerkers.

*Een inspanningsplicht heeft u als u gebruik maakt van de NOW 3, 4 of 5 regeling én u moet tevens één of meerdere medewerkers ontslaan om bedrijfseconomische redenen.

Heeft u een groter bedrijf en heeft u een bijeenkomst gepland staan om uw medewerkers te informeren over wat er hen te wachten staat? Onze adviseurs kunnen hierbij desgewenst aansluiten. Onze adviseurs vertellen dan wat UWV voor uw medewerkers kan betekenen. Ook beantwoorden we vragen over wet- en regelgeving.

Wilt u graag dat wij aansluiten bij uw informatiebijeenkomst over ontslag? Wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Medewerkers kunnen zich 4 maanden vóór ontslag melden bij ons KCC (UWV Telefoon Werknemers 088 – 898 92 94). Zij ontvangen dan een link voor inschrijving en kunnen gebruik maken van de volledige werkzoekenden dienstverlening, waaronder trainingen, workshops en webinars.

Via de UWV Werkmap kunnen uw medewerkers zich wenden tot de adviseur werk voor persoonlijke tips en begeleiding richting werk.

Is de ontslagdatum bekend? Dan kan er vanaf 1 week vóór de laatste werkdag een WW uitkering door uw medewerker(s) worden aangevraagd.

UWV biedt actuele informatie over kansrijke sectoren en beroepen. Deze informatie kan uw medewerkers medewerkers helpen op weg naar een nieuwe baan:

Als uw medewerker zich heeft aangemeld voor de volledige werkzoekenden dienstverlening, dan heeft hij of zij toegang tot een eigen Werkmap. In deze Werkmap ontvangt uw medewerker wekelijks ons regionale vacatureoverzicht inclusief leerwerktrajecten.

Via Werk.nl kan uw medewerker zelf zoeken naar vacatures. Werkgevers kunnen hen via Werk.nl benaderen voor een mogelijk passende functie. Ook is het mogelijk om zoekopdrachten op te slaan.

WerkgeversServicepunt kan uw medewerkers in contact brengen met werkgevers in de regio die juist vraag naar personeel hebben.

Heeft u een vraag over een specifiek bedrijf waar uw medewerker graag aan de slag zou willen? Neem contact op met één van de adviseurs van WerkgeversServicepunt. Zij hebben vaak een handige ‘ingang’ en kunnen eenvoudig de mogelijkheden bespreken.

Het regionale Leerwerkloket kan uw medewerker wegwijs maken in de mogelijkheden tot (om)scholing. De adviseurs van het Leerwerkloket kunnen uw medewerker ook informeren over een mogelijke aanvraag van een transitievoucher (maximaal € 1500 voor scholing).

Uiteraard zijn er nog meer subsidiemogelijkheden om uw huidige óf met werkeloosheid bedreigde personeel te scholen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.