Steunpakket en regelingen ondernemers

De overheid biedt meerdere (financiële) regelingen aan om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met deze regelingen kunt u bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of tegemoetkoming in uw loonkosten. Andere regelingen maken het juist makkelijker om aan krediet te komen. Tot eind juni 2021 is het derde steunpakket van kracht.

Steunpakket

Er komt veel hulp voor ondernemers vanuit het Rijk. Voor sommige hulp moet u bij de Belastingdienst zijn, voor andere bij UWV of bij uw gemeente. Bekijk de steunmaatregelen coronacrisis van de Rijksoverheid, UWV en uw gemeente.

Let op: er zijn helaas bedrijven die zich presenteren als overheidsinstantie, en die aanbieden om tegen betaling uw aanvraag te regelen. Aanvragen bij bijvoorbeeld RVO, UWV en uw gemeente kunt u gewoon zelf doen. Aanvragen kosten geen geld. Vraag bij twijfel om advies.”

Op 21 januari 2021 heeft het kabinet bekend gemaakt dat het steunpakket voor ondernemers wordt uitgebreid. Zo wordt het subsidiepercentage bij de TVL verhoogd naar 85%. Er komt geen vermogenstoets bij de Tozo regeling en vergoeding voor loonkosten in de NOW gaat van 80 naar 85%.