Ondersteuning bij ‘inspanningsverplichting’ NOW

Als u de NOW-3 heeft aangevraagd, dan bent u verplicht bij- of omscholing aan uw werknemers aan te bieden. WerkgeversServicepunt (WSP) ondersteunt u bij deze ‘inspanningsverplichting’ van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid. Onze UWV-adviseurs bieden een luisterend oor, stellen u de juiste vragen en geven inzicht in de mogelijkheden. Maak er gebruik van, onze dienstverlening is kosteloos. Neem nu contact op.

Ondersteuning bij inspanningsverplichting

Misschien heeft u behoefte aan informatie over de manier waarop het ontslag kan plaatsvinden. Of twijfelt u over de manier waarop u medewerkers op de hoogte heeft gebracht of moet brengen … Dat is moeilijk, lastig en verdrietig. Misschien bent u bang medewerkers te moeten ontslaan die onmisbare kennis meenemen. Of heeft u acties uitgezet om uw personeelsleden naar ander werk te begeleiden, maar wilt u meer informatie over de mogelijkheden in uw sector of branche. Op al deze vragen biedt WSP u ondersteuning. Ons team  staat voor u klaar.

Naast vacatures, arrangementen en een groot netwerk, heeft u via WerkgeversServicepunt toegang tot informatie over kansrijke sectoren waar uw werknemers mogelijk werk kunnen vinden – en scholing die u aan uw werknemers kan bieden.

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is er gekomen om werkgevers die door de coronacrisis te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Met de tegemoetkoming NOW kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen en in dienst houden. Zo blijven zo veel mogelijk banen behouden.

Het doel van de NOW is nog steeds het behouden van zo veel mogelijk banen. Maar de overheid vindt het belangrijk dat bedrijven en werknemers zich gaan aanpassen aan de huidige economische situatie. Daarom wordt de steun langzaam afgebouwd. Dit gebeurt in verschillende aanvraagperiodes met verschillende voorwaarden en plichten. Het aanvragen van een tegemoetkoming voor de eerste en tweede aanvraagperiode is niet meer mogelijk.

Voor de derde aanvraagperiode kunt u van 16 november tot en met 13 december 2020 een tegemoetkoming aanvragen bij UWV.

Behoefte aan ondersteuning?

Het team van WerkgeversServicepunt staat voor u klaar.