50-plusser redder in nood?

Maar liefst 40% van de bedrijven verdeelt werk onder personeel, wanneer het niet lukt om vacatures te vervullen. En dat kan een averechts effect hebben, zoals verhoging van de werkdruk, waardoor werknemers eerder op zoek gaan naar een andere baan. En met succes, want de banen liggen momenteel voor het oprapen …

Volgens Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie en advies bij UWV, kunnen bedrijven die écht zeggen dat zij vooral vaardigheden van belang vinden, simpelweg niet meer om een 50-plusser heen. “Juist nu werkgevers meer moeite hebben personeel te werven én te behouden, kan de loyaliteit van een 50-plusser voor stabiliteit in een bedrijf zorgen. Ook hebben 50-plussers de nodige levenservaring. Dit maakt hen zeer geschikt als coach voor jongere werknemers. Bovendien zorgen 50-plussers voor meer diversiteit.”

Alleen al bij mensen met een WW-uitkering, beschikken ongeveer 3.636 werkzoekende 50-plussers in Midden-Gelderland (2.069) en Rijk van Nijmegen (1.567) over vaardigheden die kunnen passen bij het grote aantal vacatures.

Lees meer over de regionale arbeidsmarkt in de UWV Nieuwsbrief Arbeidsmarkt Midden-Gelderland en Rijk van Nijmegen.